Mijn verhaal

De strijd met overgewicht of liever gezegd met het gevoel te dik te zijn begon in de pubertijd. Zoals vele pubers was er een enorm gebrek aan zelfvertrouwen, ik wilde erbij horen, voldoen aan het ideaalbeeld in mijn hoofd. Als ik mijn ideale gewicht zou hebben zou ik me gelukkiger voelen, meer respect krijgen, zelfverzekerder zijn enz. enz..

 

Dieet

Het woord dieet betekent : tijdelijk. Alle pogingen die ik heb ondernomen gaven uiteindelijk als resultaat dat ik alleen maar dikker werd. Met de extra kilo's van 2 zwangerschappen was het eindresultaat 137 kg..

Zo kon het niet langer en besloot ik een maagbandje te laten plaatsen. Ook nu kreeg ik te maken met het jojo effect.

 

Sugarchallenge

Mijn eerste kennismaking met suikervrij/suikerbewust eten. 30 dagen zonder suiker en alle producten die zich als suiker gedragen in het lichaam. Daarnaast sportte ik op dat moment 4 a 5 keer in de week. Dat was in het begin wel even wennen, wat kan ik dan nog eten?

Mijn gewicht zakte langzaam en ik voelde me beter in m'n vel.

De oprichtster van de sugarchallenge  gaf destijds een cursus in de basisbeginselen van orthomoleculaire voeding en de mogelijkheid om zelf sugarchallenge-coach te worden.

Intussen bleef mijn gewicht op een niveau hangen waar ik nog niet echt tevreden mee was.

 

Zo kwam NEI in mijn leven

Doordat mijn gewicht bleef hangen, net boven de 100 kg, heb ik naast het suikervrij nog allerlei dingen gedaan om door de grens van 3 cijfers te komen. Intermitted fasting, sapkuurtjes en detoxen, ketogeen.

In een weekend waarin wij, sugarchallenge-coaches bijeen kwamen, werd door een collega een levend bloedanalyse gedaan er beoordeeld. Zij is ook NEI-therapeut, op haar advies een therapeut in mijn omgeving gezocht. 

Het is moeilijk uit te leggen wat de behandeling met mij heeft gedaan. Wat ik wel weet dan ik enorm getriggerd was. De keuze om zelf de NEI -coach opleiding te gaan doen was geboren.

 

Wat betekent NEI voor mij

Ik ben met de opleiding gestart omdat ik van mening was dat afvallen meer is dan minder eten en meer bewegen. Het zou mij de sleutel aanreiken om mijn gewicht definitief te reduceren. Dat je natuurlijk gewicht bereiken meer is dan minder eten en meer bewegen die mening heb ik nog steeds.

NEI heeft me veel inzichten gegeven waarom ik de dingen doe en ervaar. Mijn strijd met mijn gewicht ook nu nog steeds te maken heeft met waar het mee begon. Mezelf willen bewijzen.

Tijdens de opleiding zijn er heel veel onverwerkte emoties naar boven gekomen en geneutraliseerd. Dit heeft me als persoon veranderd. Tegen mijn overgewicht kijk ik nu anders aan. Gezondheid en vitaliteit staan nu voorop.

Blij zijn met jezelf in elk opzicht. Als je dat uitstraalt naar de wereld ontvang je het ook terug. 

 

Reflex

In dit plaatje past RefleX gezond en afslanken. Je lichaam is alleen in staat om overtollig gewicht los te laten als het gezond is. Door je leefstijl aan te passen en eventueel de negatieve overtuigingen, gedachten en blokkades die in de weg staan om gezond te worden met NEI aan te pakken kan ook jij je doel bereiken.

 

WAT KAN IK  VOOR JOUW BETEKENEN?